الكريم كراميل يااااااااااااااااااا دة حلو بشكل كانا بنحب نكلو وهو ساءع فى الصيف ويااااااا كمان لو كنا على مصيف اوبحر الله عشان كدة فكرت انى اعملهولكم وكمان بطريقة سريعة وسهلة تعالوا نشوف بيتعمل الزاى الاول احنا هنحتاجنصف كيلو لبن وعدد6بيضات و1معلقة فانليا وسكر ونحتاج عشان صوص الكرامل ربع كيلو سكر ربع كوب ماء نص معلقة صغيرة عصير ليمون هنعملو الزاى باقى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ كدة ،هنجهز الاول القوالب بتاعتوة وعشان نعمل الكرامل هنضيف الماء للسكر على الناروبعد ميذوب السكر هنضيف الليمون هنخلط كويس حتى لما يحمر ويكون كرامل فنضيف معلقة ماء مغلى ويكون عندنا كرامل هنضيفوة فى القوالب حتى لما يبرد ويتجمد بعد كدة هندهن القوالب اللى بالكرامل سمنة بعد كدة هنضرب البيض شوية مش كتيرونضيف السكر والفانليا ونقلب ونضيف اللبن المغلى هنضيفوة فى القالب بحيث لايزيد ثلاثة ارباعها ونغطى القوالب بورق زبدة مدهون سمنة نحط القوالب فى صنية بها ماء بس متوصلش الماء الى اكثر من ارتفاع القالب ونحطها على النار لمدة10دقايق وبعد كدة نحطها فى الفرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة مع عدم غليان الماء فى اثناء وجودها فى الفرن وذلك بدوام الملاحظة مع تغير الماء بمجرد غليانه بعد لما نخرجها من الفرن يترك ليبرد ونضعة فى الثلاجة وبالهنا والشفا ويرب تعجبكم
نسمة
نسمة
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:56 am من طرف كوكى
» طريقة عمل الشيبسي احلي من المصنوع
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:52 am من طرف كوكى
» فطائر بالزعتر
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:44 am من طرف كوكى
» نفسك تاكلى كباب بس من غير لحمة ادخلى بسرررررررررعة
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:42 am من طرف كوكى
» فطيرة محشوة بالخضروات
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:56 am من طرف نسمة هوا
» طريقة عمل البيتزا
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:54 am من طرف نسمة هوا
» طريقه عمل البيتزا الايطاليه
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:51 am من طرف نسمة هوا
» اصنعى كنتاكى فى بيتك ...لا يفوتكم ......!!
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:46 am من طرف نسمة هوا
» سر فى قلى السمك زى المطعم
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:35 am من طرف نسمة هوا